Idag var det riktig snöstorm men det höll inte oss hemma. Det är söndag och då ska man träna.
Jag är riktigt nöjd med Linda. Hon hade mer fart nu än sist. Och man såg att hon njöt av det. Vi hade 3 hopphinder efter varandra där hon fick träna att springa hårt. Vi tog påsen och det gick hur bra som helst. ingång till tunneln från en annorlunda vinkel och hon haja direkt. Skickade in henne i slolom själv och det gick också bra .
Med Zelda tog vi samma övningar med men i mindre delar. Slalom med bågar tog vi vi skilt. Hon vill dyka under bågarna. Jag skickar henne så hon får gå in i slolom själv, sedan måste jag hitta rätta takten själv och vara på precis på rätt ställe då går hon bra. Vi tränade de 3 raka hopphinderna så att Tanja stod bakom hindret med belöning och då gick det jätte bra. Först stod hon bakom andra och sedan bakom tredje hoppet. Påsen tog vi skilt. Tanja höll upp andra ändan lite ett par ggr och sedan tog hon det själv.

______________________________________________________

Tänään oli kunnon lumimysky mutta eihän se meitä pitänyt kotona. Nyt oli sunnuntai ja silloin treenataan.
Olen tosi tyytyväinen Lindaan. Sillä oli parempi vahti kun viimeksi. ja sen näki että se tykkäs että se on kivaa. Radassa oli 3 hyppyä perätysten jossa se sai reenata kovaa vauhtia. Radassa oli myös pussi, otettiin se aluksi ihan erikseen mut sitten se kuului rataan. Pussi meni hyvin. Treenattiin myös erikseen lähettämistä putkeen pimeestä kulmasta ja se sujui Lindalla hyvin. Lähetin sen pujotteluun itse ja sit kävelin metrin sen ohi kun se meni sitä ja hoputin ja vauhti oli kiitettävä.
Zeldan kans otettiin pienempiä pätkiä noita samoja harjoituksia. Pujottelussa on 6 keppiä ja niissä kaaret. Opetan sen että se itsenäisesti menee alun. Hän haluaa sukeltaa kaarien alta pois. Kun lähetän sen pujotteluun itse niin sen jälkeen mun pitää löytää oikean tahdin ja olla justiin oikeassa paikassa niin sit se menee hyvin. Harjoiteltiin ne 3 suoraa hyppyä niin että Tanja seiso läpyskän kans ensin toisen hypyn takana ja sit kolmannen takana ja kyllä sit meni hyvin. Pussin otettiin erikseen. Tanja piti pari krt vähä toista päätä ylhäällä ja sen jälkeen se otti sen itse. Tässäkin käytettiin läpyskää.